Política 22/05/2019

Colau fa gala de suports de personalitats com Manuel Castells: "Jo votaré l'alcaldessa"

Persones del món del cinema com Pilar Bardem, Eduard Fernández o Andrea Ros avalen els comuns

Maria Ortega
2 min
Colau envoltada d'alguns dels signants del manifest / ACN

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i el número dos de la llista, Joan Subirats, han estat acompanyats avui d’intel·lectuals com el sociòleg Manuel Castells, que ja va avalar la campanya dels comuns el 2015, per presentar el manifest de suport a la candidatura dels comuns que han signat 165 personalitats d’àmbits com la cultura, la ciència i el món judicial. Entre els signants hi ha noms com el de les actrius Pilar Bardem i Andrea Ros; actors com Juan Diego Botto, Eduard Fernández i Alberto San Juan; directores de cinema com Mar Coll i Neus Ballús; sociòlegs com el mateix Castells o Marina Subirats i Sara Moreno, i escriptors com Miqui Otero, David Castillo o Rosa Regàs -que va anar de número cinc de la llista del socialista Jordi Hereu, el 2011, i va declinar entra al consistori-, entre molts més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest, que porta per títol ‘Quatre anys més per a Barcelona’, defensa que la ciutat és "esperança contra la por" i assegura que, durant aquests quatre anys, Barcelona ha sigut un "exemple d'implicació més enllà de les seves obligacions". A més, reivindica que la ciutat "ha estat i vol seguir sent pont entre una Catalunya que reclama més sobirania i una Espanya plurinacional, fraternal, republicana i feminista". Es tracta del segon document de suports que presenta, en campanya, l'equip de Colau que ja va exhibir suports internacionals, com el de l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio.

Consulta aquí tots els signants del manifest

En la presentació del text, el sociòleg Manuel Castells ha assegurat que ell votaria l'alcaldessa Ada Colau. "Són persones com nosaltres, no són polítics professionals", ha defensat, i ha assegurat que el govern dels comuns ha aconseguit parar "l’ofensiva devoradora" que patia la ciutat. Segons Castells, els pròxims quatre anys Barcelona pot viure una "autèntica renaixença".

El moment emocionant del míting l'ha protagonitzat l'actiu Bàrbara Mestanza, de The Mamzelles, que ha explicat que va conèixer Colau a través de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) quan els havien embargat el pis on vivia amb la seva mare i estaven a punt de quedar-se també el de l'àvia. "Si tu ets el futur jo voto la Colau per tu", ha detallat que li ha dit avui la seva mare a través de WhatsApp.

Mestanza ha explicat que ella no creia en la política -"Sempre m'ha fet por", ha reconegut- i que això va canviar quan va arribar Colau perquè, ha dit, que per "primer cop" va sentir que algú comptava amb ell. "Només ho faria per tu", li ha dit a la candidata després de remarcar que ella no hauria parlat mai de política. I Colau, sense contenir les llàgrimes, ha agraït el suport i ha demanat confiança per governar quatre anys més. "És una enorme responsabilitat que gent tan valuosa doni la cara pel projecte", ha assegurat.

stats