Política 21/05/2015

Collboni acusa a CiU i ERC de tenir un pacte signat per posar Barcelona "al servei de la causa sobiranista"

El candidat del PSC diu que comparteix diagnòstic amb la candidatura de Colau però no les propostes que fa per fer de la ciutat "un laboratori d'experiments"

Ara
1 min
L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha congelat les negociacions amb CiU.

BarcelonaEl candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha acusat CiU i ERC de tenir un pacte per posar "la ciutat al servei de la causa sobiranista". En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', ha assegurat que Xavier Trias està "supeditat a aquesta entesa feta "d'amagatotis". "Aquestes eleccions són per a ells unes plebiscitàries del 27-S", ha criticat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha reconegut que li dol veure companys del PSC en llistes com les d'ERC, però també ha reivindicat que hi ha exmembres d'ICV que "no creuen en Colau" i que s'han sumat a la seva candidatura. Collboni ha confiat en la victòria a Barcelona perquè encara hi ha "uns 300.000 ciutadans que no han decidit el seu vot".

El candidat socialista a l'alcaldia ha reconegut que comparteix amb la candidatura de Guanyem Barcelona el diagnòstic sobre els problemes que arrossega Barcelona, però s'ha desmarcat de les seves propostes. "No es pot convertir la ciutat en un laboratori o camp de proves de no se sap ben bé què", ha advertit.

Sobre Ada Colau, ha dit que les seves idees li semblen "ocurrències" i en concret ha criticat la proposta de pagar una part del sou dels treballadors públics de la ciutat amb una moneda alternativa local.

Ha reivindicat entre les seves propostes, la d'apostar amb més força per la rehabilitació per posar habitatge a disposició dels ciutadans més que no pas fer obra nova. També s'ha referit a Can Vies: "Ha d'anar fora, hi va una àrea verda, però s'ha de negociar i Trias no n'ha sabut", ha defensat.

stats