Política 13/06/2015

Collboni votarà 'sí' a Colau per "coherència"

El cap de llista del PSC reivindica la tàctica que està seguint el partit arreu de l'Estat. Colau defensa que cal la col·laboració de "tothom" per començar la nova etapa

Núria Martínez
1 min
Ada Colau i Jaume Collboni al Pati Llimona / ACN

BarcelonaDesprés que el PSC anunciés ahir a la nit que votaria a favor de la investidura de l'alcaldessa, Ada Colau, els dos grups han formalitzat aquest matí l'acord. "Després de molts dies de converses i d'un debat llarg, vam decidir considerar que el més coherent és votar que sí", ha expressat el cap de llista del PSC, Jaume Collboni. En aquest sentit, ha explicat que el que faran a Barcelona també ho han fet a Madrid, València i les Balears. "Volem ser útils per afavorir polítiques d'esquerres als ajuntaments", ha afegit. Collboni ha explicat que es tracta "'un vot de confiança" i no "d'un xec en blanc", però ha deixat la porta oberta a entrar al govern municipal més endavant. "Barcelona necessita ser governable i la fórmula l'haurem d'anar veient", ha expressat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau –que s'ha mostrat molt il·lusionada pel pacte i per la investidura– ha assegurat que han sabut llegir els resultats que reclamaven "una força de canvi". "Comença una nova etapa i cal la col·laboració de tothom", ha expressat, i ha afegit que la prioritat "ha de ser la ciutat". Colau ha considerat que hi ha un mandat ciutadà que "reclama pluralitat" i ha apuntat que la ciutadania no entendria que no pactessin amb les formacions amb les quals tenen punts en comú.

Davant la investidura que se celebrarà aquesta tarda, Colau ha assegurat que sent "moltíssima emoció" i s'ha mostrat orgullosa de ser investida amb el suport majoritari del consistori, els 21 regidors. "És àmpliament compartit aquest moment històric", ha reivindicat i ha explicat que molta gent l'atura pel carrer per felicitar-la.

stats