Política 28/10/2011

Compromís convida a denunciar als 15.000 “endollats” de l'Administració valenciana

Posa en marxa una web per assenyalar de forma anònima casos de suposada contractació fraudulenta

Salvador Almenar
2 min
Un instant de la presentació de la campanya

ValènciaEl grup parlamentari Compromís pel País Valencià ha presentat avui una pàgina web que permet als ciutadans denunciar els 'endollats' de l'Administració valenciana. A través d'aquest portal (www.desenxufals.com) es podrà donar a conèixer de manera anònima aquells casos en els quals es crega que la contractació ha estat fraudulenta. Després, Compromís contrastarà la informació que li arribi a través dels ciutadans i, si consideren que existeixen indicis de ser un “endoll”, es publicarà en un llistat en la web.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del grup parlamentari, Enric Morera, ha explicat que aquesta iniciativa pretén “treure a la llum” els noms de les prop de 15.000 persones que han accedit a un lloc de treball públic no per mèrits o capacitats “sinó per ser amiguito del alma [frase cèlebre de l'expresident Camps] o familiar d'algú”. Es tracta, segons ha assenyalat Morera, de “denunciar el que durant molts anys ha estat un forat” per a que gent propera a alts càrrecs de les Administracions valencianes es trobaren amb una nòmina, “de vegades milionària”, després de passar una simple entrevista. “Volem que la gent conegui un fenomen que succeeix amb massa freqüència al País Valencià i que significa una pèrdua dels valors democràtics, a més d'un saqueig de les arques públiques”, ha afegit. Per al propi Morera, un cas paradigmàtic d'aquesta pràctica és el de Maruja Torres, la regidora socialista que va permetre a Eduardo Zaplana accedir a l'alcaldia de Benidorm mitjançant una moció de censura i que poc temps després “va ser premiada amb un lloc de treball” al Consorci Provincial de Bombers.

Poques hores després que s'engegués la web, Morera ha confirmat a aquest periòdic el bon acolliment que ha tingut i que s'ha traduït en més de 18.000 visites al portal passades les 7 de la tarda i unes 25 denúncies que ja han arribat per diverses vies (la pròpia web, Twitter o correu electrònic) a les mans de Compromís.

stats