Política 19/05/2015

La solidaritat amb els treballadors de Movistar: el primer gest compartit de Colau, Bosch i Lecha

Barcelona en Comú, ERC i la CUP, així com Guanyem Badalona i Guanyem Cornellà, signen el manifest 'Compromís de les escales' per denunciar la precarietat dels empleats de la companyia. Fan una crida a la resta de partits a sumar-s'hi

Sofia Català
2 min
Acte de presentació del 'Compromís de les Escales' a la CONFAVC

BarcelonaEl cicle polític que ve podria resultar favorable als treballadors que actualment denuncien que estan sotmesos a condicions laborals d'extrema precarietat, en cas que els partits polítics d'esquerres continuïn aplegant-se per la qüestió. Una primera mostra es pot treure del 'Compromís de les escales' que han signat aquest dimarts els candidats María José Lecha (CUP), Ada Colau (Barcelona en Comú), Alfred Bosch (ERC), Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Vidal Aragonés (Guanyem Cornellà - Crida per Cornellà). Aquests candidats han comparegut a la seu de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), juntament amb els treballadors de Movistar en vaga, per comprometre's a "suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi que tot el personal (directe o subcontractat) treballa 40 hores i descansa dos dies a la setmana i té un sou digne".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els candidats, que han tingut el suport d'Arcadi Oliveres (Procés Constituent), Joan Tardà (ERC), Joan Josep Nuet (EUiA) i Quim Arrufat (CUP), han volgut reconèixer "la capacitat de generació d’activitat econòmica per part de l’administració a través de la contractació pública mitjançant contractes milionaris amb empreses privades, i amb aquesta, la capacitat d’incidir en les condicions de treball de les persones que indirectament treballen per les administracions publiques". Els signants també han detallat: "Les condicions laborals i subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses són esclavitzants, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació. És el cas, entre d’altres, de Movistar, les seves filials, contractes i subcontractes".

Durant l'acte, l'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha explicat que aquesta setmana "s'ha sabut que Xavier Trias volia renovar contractes amb Telefónica", i ha exigit a l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció que deixi de "signar contractes amb multinacionals que vulneren els drets fonamentals".

La candidata de la CUP a l'alcaldia, María José Lecha, ha recordat que la CUP ha cedit recentment espais electorals als vaguistes de Movistar per "trencar la invisibilitat de la seva lluita als mitjans de comunicació". Per la mateixa raó i per fer una crida a la solidaritat, els treballadors de Movistar, les seves filials, contractes i subcontractes, que estan en vaga indefinida des de ja fa un mes i mig, denuncien al seu blog, 'Teleafónica', les vulneracions a què es refereix el 'Compromís de les escales'.

stats