Política09/05/2019

Compromís guanyaria les eleccions a València i l'esquerra podria reeditar l'actual govern, segons el CIS

El sondeig, elaborat abans de les eleccions del 28-A, xifra els indecisos en el 22,3%

Ara

ValènciaL'actual alcalde de València, Joan Ribó, repetirà al capdavant de la ciutat en les eleccions del 26 de maig gràcies a la suma dels regidors de Compromís, PSPV i Unides Podem - Esquerra Unida, que aconseguirien superar el 17 regidors que marquen la majoria al consistori. Això és el que diu, almenys, l'estudi del CIS fet públic avui, que atorga la victòria a Compromís amb entre 9 i 11 regidors dels 32 que conformen el ple municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'estudi demoscòpic, la segona força a la ciutat seria el PSPV, amb entre 6 i 8 regidors, mentre que la tercera i la quarta serien el Partit Popular i Ciutadans, que empatarien i n'aconseguirien entre 6 i 7. El quart lloc l'ocuparia Unides Podem, que n'obtindria entre 3 i 4. Finalment, Vox entraria a l'Ajuntament de València per primera vegada, amb entre 1 i 2 regidors.

Cargando
No hay anuncios

22,3% d'indecisos

El CIS també assenyala que un 22,3% de les persones enquestades encara no han decidit a quin partit donaran suport. En concret, a la pregunta de si aniran a votar, el 88,1% afirmen que ho faran amb tota seguretat; el 4,8% diuen que probablement sí; i l'1,5%, que probablement no. A aquest percentatge s'hi suma un 4% que responen que no aniran a les urnes amb tota seguretat i un 1,7% que encara no tenen decidit què faran.

Cargando
No hay anuncios

El sondeig del CIS es va portar a terme entre el 21 de març i el 23 d'abril, és a dir, abans de les eleccions estatals i autonòmiques, mitjançant la realització de 479 entrevistes, i té un marge d'error del 4,6%.