Política 09/05/2019

Compromís guanyaria les eleccions a València i l'esquerra podria reeditar l'actual govern, segons el CIS

El sondeig, elaborat abans de les eleccions del 28-A, xifra els indecisos en el 22,3%

Ara
1 min
L'alcalde de València, Joan Ribó, votant el passat 28 d'abril

ValènciaL'actual alcalde de València, Joan Ribó, repetirà al capdavant de la ciutat en les eleccions del 26 de maig gràcies a la suma dels regidors de Compromís, PSPV i Unides Podem - Esquerra Unida, que aconseguirien superar el 17 regidors que marquen la majoria al consistori. Això és el que diu, almenys, l'estudi del CIS fet públic avui, que atorga la victòria a Compromís amb entre 9 i 11 regidors dels 32 que conformen el ple municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'estudi demoscòpic, la segona força a la ciutat seria el PSPV, amb entre 6 i 8 regidors, mentre que la tercera i la quarta serien el Partit Popular i Ciutadans, que empatarien i n'aconseguirien entre 6 i 7. El quart lloc l'ocuparia Unides Podem, que n'obtindria entre 3 i 4. Finalment, Vox entraria a l'Ajuntament de València per primera vegada, amb entre 1 i 2 regidors.

22,3% d'indecisos

El CIS també assenyala que un 22,3% de les persones enquestades encara no han decidit a quin partit donaran suport. En concret, a la pregunta de si aniran a votar, el 88,1% afirmen que ho faran amb tota seguretat; el 4,8% diuen que probablement sí; i l'1,5%, que probablement no. A aquest percentatge s'hi suma un 4% que responen que no aniran a les urnes amb tota seguretat i un 1,7% que encara no tenen decidit què faran.

El sondeig del CIS es va portar a terme entre el 21 de març i el 23 d'abril, és a dir, abans de les eleccions estatals i autonòmiques, mitjançant la realització de 479 entrevistes, i té un marge d'error del 4,6%.

stats