Política 26/08/2015

Compromís denuncia que els pressupostos de Montoro "discriminen i infrafinancien" el País Valencià

Joan Baldoví compara la relació del govern espanyol i el territori amb un exprimidor: "Vostès posen la mà i els valencians les taronges"

L.v.
1 min
El diputat de Compromís, Joan Baldoví, només va poder fer ús dels primers minuts del seu torn en el debat, ja que una pujada de tensió el va obligar a ser atès pels metges.

BarcelonaEl diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al conseller d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que deixi de burlar-se del País Valencià i ha comparat la relació del govern espanyol amb la comunitat que representa amb un exprimidor: "Vostès posen la mà i els valencians posen les taronges".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit durant el debat dels pressupostos, el territori està "discriminat i infrafinançat" des de fa anys sense que el govern espanyol hagi fet res per a solucionar-ho. "No ens menteixin i no ens castiguin: menys pedagogia i mes justícia", ha demanat.

Baldoví ha criticat el discurs de Montoro de "previsible, avorrit i electoralista", a més de "trufat dels tòpics habituals" de l'herència rebuda i de "proclames triomfalistes" sobre la recuperació.

Segons ha dit, els comptes estan fets "per guanyar les properes eleccions" i per això "s'han quadrat els ingressos a cops de martell" i s'inclouen previsions de "ciència ficció" per "apuntalar el mantra que venen un dia i un altre" sobre la recuperació.

A banda de Compromís i d'ERC, la resta de representants del grup mixt -Amaiur, BNG, Coalició Canària, Foro Asturias i Geroa-Bai-, que han presentat esmenes a la totalitat als pressupostos de 2016 a excepció d'UPN, han criticat al Congrés els comptes presentats per Montoro per ser "propagandístics" i "antisocials".

stats