Política 01/11/2017

Comunicat del Govern enviat des de Brussel·les

L'executiu explica l'estratègia iniciada aquesta setmana

2 min
Puigdemont i els consellers, durant la roda de premsa a Brussel·les

El govern legítim de la Generalitat de Catalunya afronta les citacions judicials de l'Audiència Nacional en els termes que ahir va anunciar el president Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant les citacions decretades per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela contra el govern de la Generalitat, volem recordar:

a) Que aquestes citacions s'emmarquen en un sumari sense fonament jurídic que només busca castigar idees. Som davant d'un judici polític.

b) La desproporció de les penes demanades pel fiscal, reprovat pel Congrés espanyol, equivalents a delictes com l'assassinat o el terrorisme, demostren que som davant d'un judici polític efectuat al dictat del govern de l'estat espanyol.

c) El president de la Generalitat de Catalunya ahir ja va explicar quina seria la fórmula amb què els consellers del seu govern afrontarien aquesta declaració.

– Puigdemont va explicar que uns consellers anirien a l'Audiència Nacional a declarar com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques.

– Al mateix temps, un altre grup de consellers es quedaran a Brussel·les per tal de denunciar davant la comunitat internacional aquest judici polític i emplaçar molt especialment Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte.

– En cap cas els consellers i el president que es queden a Brussel·les contemplen eludir la justícia sinó que justament la reclamen, i respondran a unes citacions, que han arribat d'un dia per l'altre, d'acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies.

d) El compromís d'aquest Govern en la defensa dels drets i les llibertats del poble català és total. Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l'estat espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble.

stats