POLÍTICA
Política 11/04/2014

El jutge conclou que s'ha d'enviar a judici Daniel Fernández per tràfic d'influències

Manté la imputació per un delicte de tràfic d'influències per l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà Francisco Bustos i per un delicte de prevaricació a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez

Laura Díaz-roig
1 min
El TSJC haurà de decidir ara si imputa o no Fernández per un presumpte cas de tràfic d'influències.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat per acabada la investigació contra l'exsecretari d'organització del PSC Daniel Fernández pel cas Mercuri i ha conclòs que s'ha d'enviar a judici el diputat per un delicte de tràfic d'influències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria feta pública aquest divendres, el magistrat del TSJC manté la imputació per un delicte de tràfic d'influències també per l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà Francisco Bustos. A l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, li imputa un delicte de prevaricació.

El magistrat dona trasllat a les parts per si volen presentar recurs o demanar l'obertura de judici oral i presentar els seus escrits d'acusació i defensa.

Fernández hauria intervingut en la presumpta contractació fraudulenta de Carmina Llumà com a directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Segons les converses telefòniques intervingudes policialment, Bustos i el seu germà van maniobrar insistentment perquè Llumà fos contractada a l'Ajuntament de Montcada i Reixac tot i no haver superat les proves de selecció i tot i les reticències de l'alcaldessa per canviar el resultat.

L'exsecretari d'organització del PSC va assegurar que només va donar la seva opinió sobre la contractació de Llumà a l'Ajuntament de Montcada a l'alcaldessa perquè ella així li havia demanat i va afegir que en tot moment va pensar que es tractava d'un càrrec de confiança i que desconeixia que hi havia un procés de selecció.

stats