Política 09/01/2015

Les conferències de presidents i sectorials estaran regulades per llei

Montoro planteja que algunes reunions es facin per via telemàtica i que tots les autonomies sàpiguen sobre la tramitació de qualsevol nova normativa

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol ha decidit impulsar la regulació per llei de les conferències de presidents i el contingut de les conferències sectorials, que hauran de conèixer amb temps les lleis que s'elaboren pel consell de ministres. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquesta mesura en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que ha estudiat els avantprojectes de la llei del règim jurídic del sector públic i la llei de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern ha decidit que la conferència de presidents, creada per l'anterior president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, com a òrgan de coordinació, necessita un format legal per regular els seus continguts, encara que això no impliqui limitar la flexibilitat de les seves convocatòries. Es tracta d'una reunió de tots els presidents autonòmics amb el cap de l'executiu que fins ara es fa de forma aleatòria.

Així mateix, l'executiu espanyol regularà el funcionament de les conferències sectorials, aprofitant l'experiència acumulada. Segons el ministre, cada norma que s'elabori pel consell de ministres haurà de passar per les conferències sectorials, ja que la gran majoria afecten el funcionament de l'estat de les autonomies.

Montoro ha indicat fins i tot que en els consells de política fiscal i financera s'ha plantejat la possibilitat de, en determinades circumstàncies, se celebrin per via telemàtica.

stats