Política 08/03/2017

"Els casaments de les meves filles els va pagar el Palau però eren publicitat del Palau": la confessió de Fèlix Millet, en 10 frases

"A part dels tresorers, desconec si hi havia algú més de CDC que estava al cas d'aquests pagaments irregulars"

Albert Solé
2 min

BarcelonaL'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, ha sigut el primer a declarar en el judici, i ha decidit respondre totes les preguntes del fiscal Anticorrupció, Emilio Sánchez Ulled. Aquí hi ha un resum de les 10 frases més destacades de la confessió de Millet.

Fèlix Millet a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia pels interrogatoris del cas Palau
  1. "Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d’obra pública. No ho vaig dir a la meva confessió però era veritat. Ferrovial em donava els diners i jo els passava a CDC. Jo el detall de les obres el desconec. Les obres que feien era un tema entre CDC i Ferrovial".
  2. "La quantitat a pagar la pactaven Ferrovial i Convergència. Les comissions eren d'un 4%: el 2,5% per A CDC, l’1% per a mi i el 0,5% per a Montull".
  3. "Intentar donar cobertura legal als diners extra que cobràvem cada any també va ser un error".
  4. "Els temes fiscals els portaven Jordi i Gemma Montull sota el control de Mariona Carulla"
  5. "La reunió de l'11 abril del 2005 en la qual hi havia els senyors [Jaume] Camps, [Germà] Gordó, [Jordi] Montull i jo no estava relacionada amb aquest tema".
  6. "Sí, les bodes de les meves filles es van pagar amb fons del Palau. Ho vaig fer malament i em vaig equivocar però hi havia un motiu. Necessitàvem publicitat per al Palau de la Música i que la gent sabés que allà també es podien celebrar bodes. Després de les de les meves filles se’n van celebrar 5 més".
  7. "El ‘Daniel’ que figura en les anotacions és l’extresorer de CDC Daniel Osàcar".
  8. "Ens vam beneficiar dels fons del Palau per a qüestions personals. No recordo si jo rebia 800.000 euros a l'any en 'bonus' i el senyor Montull, 200.000".
  9. "Existia la figura del col·laborar del Palau que cobrava en efectiu perquè eren jubilats i no podíem posar-los en nòmina" .
  10. "Alguns dels viatges que vaig fer amb la meva família també els va sufragar el Palau, però n’hi ha un que se cita en l'acusació [a Mèxic] que sí que va ser per feina. Tots aquests viatges els organitzava Jordi Montull i no sé com es finançaven".
stats