CONSELL EXECUTIU
Política 22/11/2011

Mas anuncia que s'apujarà la benzina, el transport públic, les matrícules universitàries i l'aigua

El president de la Generalitat, reforçat per la victòria de CiU el 20-N a Catalunya, demana "un esforç col·lectiu" per millorar les finances públiques

Ara
1 min
Artur Mas

BarcelonaNomés dos dies després de la victòria de CiU en les eleccions espanyoles, el president de la Generalitat ha anunciat noves mesures per millorar les finances de la Generalitat. Mas no ha concretat res però ha advertit que estudiarà apujar la gasolina i ha donar per seguir que s'apujaran els bitllets del transport públic, les matricules universitàries –amb un increment de les beques– i l'aigua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas també ha anunciat que s'instauraran "barreres d'accés als medicaments per evitar-ne l'abús".

El president de la Generalitat, que ha comparegut davant la premsa després de la reunió del consell executiu d'aquest dimarts, també ha anunciat una rebaixa de sous dels empleats públics “en el seu conjunt” durant el 2012 per evitar que les retallades toquin les “línies roges” del manteniment de l'estat del benestar.

Mas ha subratllat que els ajustaments en alguns àmbits ja “ha tocat fons” i per tant s'han de buscar altres vies per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,3% que exigeix Europa pel 2012.

stats