Política29/11/2017

El Consell General del Poder Judicial rep un premi a la transparència i a la lluita contra la corrupció

Carlos Lesmes admet que avui "tremola la confiança dels ciutadans en els poders públics"

Ot Serra

MadridEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha rebut aquest dimecres el II Premi a la Transparència, Integritat i Lluita contra la Corrupció, que entrega el Consell General de l'Advocacia Espanyola i l'organització Transparència Internacional (TI). El jurat ha premiat el Grup de Transparència integrat al CGPJ i dirigit per la vocal Mar Cabrejas. Jesús Lizcano, president de TI Espanya, ha reconegut que la "situació a Espanya és manifestament millorable tant en transparència com en lluita contra la corrupció". En la seva intervenció durant l'entrega del guardó, ha destacat la important desafecció actual dels ciutadans respecte a la classe política, per la seva insuficient fermesa en la lluita contra la corrupció. Tanmateix, ha puntualitzat que "s'està consolidant el front comú contra la corrupció de jutges i magistrats, cossos de seguretat, mitjans de comunicació i societat civil".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha sigut l'encarregat de rebre el premi i ha admès que avui "tremola la confiança dels ciutadans en els poders públics". Per això, Lesmes ha apuntat que la transparència és "font directa de legitimitat i confiança per als ciutadans en les seves institucions".

Cargando
No hay anuncios

Durant el lliurament del premi, la presidenta de l'Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, ha destacat que l'accés a la informació pública "permet a la ciutadania el ple exercici d'altres drets com la justícia, la igualtat o l'educació, i fa possible el control de la gestió pública alhora que prevé la corrupció". Ortega ha insistit en la necessitat d'"exigir i obtenir informació de qualitat que contribueixi a millorar el funcionament de les institucions públiques".