Com puc saber on he de votar a les eleccions del 12-M?

Si has perdut la targeta censal o no t'ha arribat, no et preocupis, t'expliquem com t'ho has de fer

2 min
Imatge d'arxiu de la constitucio d'una mesa electoral

BarcelonaMalgrat que cada cop estem més avesats a anar a votar –ho hem pogut fer tretze vegades en l’última dècada, sense comptar el 9-N ni l’1-O–, un dels dubtes més habituals és en quin col·legi electoral s’ha d’exercir el dret a vot. La resposta la trobem a la targeta censal, un document plegat que ha d’arribar a les bústies dels electors pocs dies abans de les eleccions. Dins s’hi facilita informació del lloc on cadascú ha d'anar a votar, i també conté les dades personals de cada ciutadà. Tot i que no cal tenir-la per votar –per fer-ho només has de presentar el DNI, el passaport o el carnet de conduir–, si no l'has vista, no t'ha arribat o l'has perduda t'expliquem com pots saber on has d'anar a votar a les eleccions del 12 de maig.

Consulta-ho per internet

Una de les opcions per consultar-ho, si no tens la targeta censal, és internet. No et caldrà ni DNI electrònic ni certificat digital per fer-ho, tan sols la província i el municipi on estàs empadronat, i la primera lletra del primer cognom. Introduint aquestes dades a la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística el cercador genera una o diverses direccions que coincideixen amb les dades. Seleccionant la direcció correcta d’empadronament, la pàgina web especifica la taula, el local i la direcció del col·legi electoral per poder anar a votar el 12-M. La consulta es pot fer també a través del portal Cl@ve i amb identificació electrònica.

Fes la consulta telefònica

Una altra manera de saber on anar a votar és fer una trucada a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral. El telèfon habilitat és el 900 343 232, que és gratuït, en horari de dilluns a divendres no festius de 9 a 14 h, però habilitat el diumenge de les eleccions mentre les urnes estiguin obertes, de 8 h a 20 h.

Informa-te'n presencialment

Finalment, la consulta es pot fer també en persona a les oficines de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral, situades a Via Laietana, 8, a Barcelona; al carrer Bonaire, 47, a Lleida; al carrer Pare Agustí Altisent, 1, a Tarragona; i al carrer Cap de Creus, 4, a Girona.

stats