Política 20/08/2021

El Consell per la República ajorna les eleccions de l'assemblea de representants fins a finals d'octubre

En un comunicat, l'òrgan insta que s'aclareixi el seu paper en el moviment independentista

ARA
2 min
L'expresident Carles Puigdemont en l'acte de confirmació de 200 consells locals

BarcelonaEl Consell per la República ha ajornat les eleccions de l'assemblea de representants de l'organisme, previstes per a principis d'octubre –coincidint amb l'aniversari de l'1-O–, fins a finals del mateix mes, concretament els dies 29, 30 i 31 d'octubre. En un comunicat, l'òrgan liderat per Carles Puigdemont explica que amb el canvi de data es fa "receptiu de les manifestacions d'alguns d'aquests partits sobre la possibilitat que les eleccions de l'assemblea de representants se celebrin quan la reformulació institucional del Consell –per definir l'encaix de la direcció estratègica del moviment independentista en el seu marc institucional– estigui més avançada", explica en el comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'organització va ser ideada per JxCat i ERC a l'inici de la legislatura anterior. No obstant això, el paper que havia de tenir l'entitat a l'hora de definir el rumb de l'independentisme va ser un dels principals esculls en la tensa negociació per formar govern que després del 14-F van mantenir les dues formacions independentistes: els republicans projecten per al Consell un paper important en la internacionalització del conflicte, però des de Junts se'l visualitza com el principal organisme per definir l'estratègia de l'independentisme. Des d'ERC rebutgen qualsevol "tutela" des de Waterloo i des de Junts –que neguen la tutela– entenen que els republicans volen diluir el paper del Consell. Amb l'ajornament electoral, l'òrgan remarca que cal que s'aclareixi el seu rol en el moviment.

Aquest procés electoral ha de servir per renovar la totalitat dels membres de l'assemblea, formada encara per diputats de JxCat i ERC de la legislatura passada. El Consell per la República explica que aquest marge donarà més temps a les bases per preparar les candidatures i garantirà una major participació en el conjunt del territori. A més, considera que pot ajudar "els membres del Consell a familiaritzar-se amb el procediment de votació a través del seu perfil ciutadà de l'apli o a través de la web del Consell". El text també assenyala que hauria de facilitar la participació en les eleccions del "conjunt dels partits independentistes"

stats