Política 04/10/2019

La Generalitat retira els llaços grocs de totes les seves conselleries

La Delegació del Govern comunica a la JEC que ja no hi ha símbols penjats als departaments

Ara
2 min

BarcelonaJa no queden llaços grocs penjats a les façanes de les conselleries de la Generalitat. Aquest divendres al matí ha transcendit que alguns departaments havien començat a retirar-los i, ja a la tarda, la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya ha comunicat a la Junta Electoral Central (JEC) que ja no en queda cap. Segons fonts citades per Europa Press, a les 15 hores ja no quedaven ni llaços grocs, ni pancartes sobre els líders sobiranistes presos ni altres símbols independentistes. La Delegació s'ha posat en contacte amb la JEC perquè així li havia sol·licitat fer-ho el propi organisme electoral i li ha remès fotografies de seus de conselleries com les d'Economia, Interior, Cultura, Territori i Sostenbilitat, Empresa, Agricultura i Salut i també de les delegacions de territorials de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les conselleries han despenjat els llaços després de la resolució de la Junta Electoral Central de dimecres, que ordenava al president de la Generalitat, Quim Torra, que ho fes abans d'avui a les 15 hores. En concret, l'organisme electoral va reclamar la retirada de les estelades, els llaços grocs, les fotografies de candidats, les pancartes, els cartells o “qualsevol altre símbol partidista que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions”.

Fonts del Govern aclareixen que el president de la Generalitat no ha donat cap ordre per retirar els llaços, però sí que ha traslladat la resolució de la JEC a cada departament perquè prengués la decisió que considerés oportuna. Totes ho han fet, segons ha transmès la Delegació a la JEC.

La Junta Electoral va advertir el president que s'enfrontava a possibles “responsabilitats administratives o, en el seu cas, penals” si no complia “estrictament” aquesta decisió. Segons fonts de diversos departaments consultades per l'ARA, les conselleries d'Agricultura, Interior i Empresa han pres aquest divendres la decisió de retirar-les. En el cas d'Empresa, s'ha posat una pancarta a favor de la llibertat d'expressió a dins l'edifici. Altres departaments, com el de Vicepresidència i Economia i el de Polítiques Digitals no han retirat res perquè els llaços ja no hi eren.

stats