Política 28/10/2014

El Consell d'Estat es reunirà dijous per emetre l'informe sobre el nou 9-N

El govern espanyol va registrar ahir la petició de dicatmen

Efe
1 min

MadridLa Comissió Permanent del Consell d'Estat estudiarà dijous l'informe sol·licitat pel govern espanyol per impugnar al Tribunal Constitucional la "consulta alternativa" del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'aquesta institució, màxim òrgan consultiu del govern espanyol, han informat a Efe que l'executiu espanyol va registrar a última hora d'ahir la petició de dictamen, que té caràcter d'urgència per tal que la impugnació pugui ser aprovada al Consell de Ministres de divendres.

El govern del PP demana al Consell d'Estat que informi sobre la impugnació davant el Tribunal Constitucional de les actuacions de la Generalitat "relatives a la convocatòria als catalans, catalanes, i persones residents a Catalunya perquè manifestin la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya el dia 9 de novembre mitjançant un denominat procés de participació ciutadana".

L'encarregada d'estudiar la petició és la secció primera, que dirigeix Landelino Lavilla, que elevarà el dictamen a la Comissió Permanent per a la seva aprovació.

Amb la seva petició al Consell d'Estat, signada pel president espanyol, Mariano Rajoy, l'executiu inicia el tràmit per impugnar tot el procés del 9 de novembre a Catalunya.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va recalcar ahir que la consulta alternativa que promou el Govern d'Artur Mas a Catalunya "és contrària a la Constitució i a més perjudica els drets dels catalans" perquè "no té una sola garantia democràtica".

stats