Política 29/08/2014

Ortega retreu al govern espanyol una actitud "preventiva" davant del 9-N

La vicepresidenta acusa l'executiu de Rajoy de tenir una actitud "exagerada" i "poc prudent" i remarca que s'ha d'anar "pas a pas" per poder votar

Acn
3 min
La vicepresidenta Ortega al costat de Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat / ACN

Sant Climent de LlobregatLa vicepresidenta Joana Ortega ha retret al govern espanyol que tingui una actitud "preventiva" i "negativista" davant una llei que "encara no ha estat ni aprovada ni publicada", després que la Moncloa ha advertit que la impugnació de la llei de consultes en comportaria la "suspensió automàtica". Ortega considera que reaccionar d'aquesta manera és "una mica exagerat i poc prudent". La vicepresidenta, que ha visitat aquest divendres a la tarda Sant Climent de Llobregat per recollir un document de suport a la consulta per part del municipi, ha remarcat que el Govern està treballant "perquè tot estigui preparat" per votar el 9-N i ha demanat anar "pas a pas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha lamentat aquest divendres a la tarda, a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat), que no es pot "anar constantment amb accions preventives i amenaçant d'anul·lar lleis que no existeixen". Unes hores abans, la seva homòloga espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, advertia a Madrid que el govern espanyol recorreria la llei de consultes quan el Parlament l'aprovés i recordava que la impugnació en comportaria la "suspensió automàtica" segons estableix la Constitució. "El govern del Partit Popular ens té acostumats a aquesta política preventiva; de judicialitzar i fer requeriments a lleis que no han estat ni votades ni aprovades", ha assenyalat Ortega.

Preguntada pels escenaris de futur que poden esdevenir en les properes setmanes i pel paper del Tribunal Constitucional en el procés cap al 9-N, Ortega ha insistit que s'ha d'anar "pas a pas". "Hi ha un instrument jurídic, la llei de consultes populars, que al mes de setembre, espero que abans de la Mercè, pugui ser aprovada. Aquesta es l'eina que ens ha de permetre expressar aquest anhel col·lectiu", ha afirmat.

Ortega ha rebut un document de suport a la consulta per part de l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra. "No afluixeu. Estem amb vosaltres", ha demanat el batlle a Ortega, que li ha respost de seguida. "No ho dubtis, alcalde; que no afluixem. Està tot preparat. Tot el mes d'agost hi hem estat treballant incansablement", ha assegurat la vicepresidenta.

stats