Política 22/08/2013

El PP menysprea una possible resposta del Parlament al mutisme de Rajoy davant la carta de Mas

Hernando a Gordó: "Són amenaces produïdes per la calor. La gent s'excita molt amb la calor"

M. Eugènia Quetglas
1 min

Madrid"Són amenaces produïdes per la calor". Aquesta és la resposta de la direcció del PP estatal a l'advertència del conseller de Justícia, Germà Gordó, feta al president espanyol, Mariano Rajoy, en què l'avisa que si no contesta la petició del president de la Generalitat, Artur Mas, per fer la consulta sobiranista, serà el Parlament qui prendrà les decisions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat aquest dijous que les paraules del conseller català "són amenaces produïdes per la calor. La gent s'excita molt amb la calor", ha afegit.

La lectura del PP és que tot és una estratègia de Gordó que, com han reiterat des de la Moncloa i la seu popular, "són amenaces que s'han de respondre amb l'estat de dret, la Constitució, serenitat i sensatesa. I no entrar en guerres de declaracions, que crec que és el que alguns defensen", ha conclòs.

Mas va enviar la carta a Rajoy el 26 de juliol. De moment, no ha tingut cap resposta governamental. En unes declaracions informals fetes per Rajoy abans de rebre la petició, no va voler avançar si tenia intenció de respondre al president de la Generalitat. Es va limitar a explicar que llegiria la carta amb atenció.

stats