Política 08/04/2015

Com serà la consulta interna d'Unió?: es podrà votar en 21 locals i s'haurà de respondre amb un 'sí' o amb un 'no'

El resultat de la votació, que es durà a terme el 14 de juny, no se sabrà fins l'endemà

Acn
2 min

BarcelonaLa pregunta que Unió sotmetrà a la consulta de la militància per decidir el posicionament del partit sobre el full de ruta independentista el 14 de juny s'haurà de poder respondre de manera afirmativa o negativa. Així ho estableix la proposta d'instruccions de la consulta que s'aprovarà en el Consell Nacional del partit del 18 d'abril. Aquest document també estableix que es podrà votar en 21 locals amb un total de 24 meses –que es constituiran amb quatre persones voluntàries– de 10 del matí a 8 del vespre. L'ARA ja va avançar que Duran farà una proposta tancada a la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recompte definitiu dels vots el farà un òrgan de control l'endemà; per tant, el resultat no es donarà a conèixer fins al 15 de juny. Un resultat que serà supervisat per un òrgan de control específic, que es crearà expressament per garantir el funcionament de la votació.

Estan cridats a votar a la consulta interna tots els afiliats que "tinguin plens drets de militància" i únicament podran votar a la mesa que els serà indicada, d'acord amb l'assignació territorial. De fet, els afiliats rebran per correu postal la seva targeta de votació, en què se'ls indicarà el lloc on podran votar.

El document de proposta d'instruccions estableix un període de campanya informativa i de debat intern entre els militants que començarà el 3 de juny i que s'allargarà fins al 13 de juny. Durant aquests deu dies, el comitè de govern informarà als militants dels elements bàsics de la consulta i tots els òrgans territorials del partit han de reservar locals i espais perquè "qualsevol grup de militants interessats en el procés hi pugui fer actes de campanya o debats interns sobre la proposta". També s'estableix la possibilitat de votar per correu en cas que se sol·liciti de forma expressa abans del 29 de maig.

stats