Crònica

Corbates contra Sánchez

Com és habitual en tots els debats, tant Sánchez com Feijóo s'han sentit vencedors

2 min
Imatge d'Alberto Núñez Feijóo en la seva intervenció al ple del Senat

MadridEl primer que ha fet Pedro Sánchez quan ha arribat al Senat, com cada dimarts que hi ha sessió de control a la cambra alta, ha sigut tancar-se –acompanyat dels ministres del seu govern– en una sala que queda just davant de l’hemicicle. Una mena de reunió d’equip abans que el líder salti al fang. Alberto Núñez Feijóo l’esperava a l'interior de l'hemicicle assegut al seu seient. Amb corbata, com tots els senadors del PP. El president espanyol, en canvi, fidel a la petició que va fer abans de començar les vacances d’estiu, s’ha presentat a la cambra alta sense. L’han seguit tots els ministres i senadors socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest cop ja no hi ha hagut salutació ni encaixada de mans de cortesia quan el president espanyol ha entrat a l’hemicicle com la que hi va haver el primer dia que el líder popular va posar els peus al Senat. Els dos dirigents han deixat de banda tota mostra de cordialitat i el debat s’ha convertit en una batalla dialèctica que ha anat acompanyada de la corresponent guerra d’aplaudiments entre una bancada i l’altra. Sánchez i Feijóo s’han acusat mútuament d’insultar-se; el líder popular ha esmenat al president espanyol la seva anàlisi de la situació econòmica per triomfalista, i Pedro Sánchez li ha recomanat que revisi les seves propostes per manca de solvència “tècnica”.

Els dos dirigents polítics portaven el discurs escrit, també les rèpliques. Al senador popular i membre de la mesa del Senat, Rafael Hernando, la primera rèplica del president espanyol a Feijóo –on ha despullat les propostes del PP i els errors comesos pel seu líder– se li ha fet llarga, i quan ja feia 25 minuts que parlava li ha dit: "Segueix, segueix”. Sánchez ho ha sentit i el president de la cambra alta, Ander Gil, li ha cridat l’atenció. Hernando ha explicat a posteriori en un tuit que ho havia dit perquè Sánchez “s’havia perdut amb el totxo de folis que li havien escrit”.

Mangarrufes

A l’acabar el cara a cara, als passadissos de la cambra, l’equip de Sánchez i el de Feijóo es presentaven com a guanyadors del debat. Mentrestant, a l’interior de l’hemicicle, el senador de Més per Mallorca Vicenç Vidal regalava una samarreta a Pedro Sánchez en què es podia llegir “Mangarrufes” (una paraula que a les Balears es fa servir per referir-se a trampes o enganyifes) per denunciar que a les Balears estan farts dels enganys de l’Estat. Potser una metàfora del que passava als passadissos.

El senador Vicenç Vidal de Més per Mallorca regalant una samarreta reivindicativa a Pedro Sánchez.
stats