Política 31/08/2012

El coronel Alamán Castro: "La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver"

Francisco Alamán Castro ha dit que "la base del nacionalisme català és l'odi a Espanya" i ha alertat de "no despertar el lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat"

Ara
2 min
El coronel Alamán Castro

BarcelonaEl coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro ha dit en una entrevista al diari digital 'Alerta Digital' que "dir que els catalans o els bascos sempre han estat nacionalistes és una sobirana mentida que, a base de ser repetida, alguns se l'han cregut", i ha afegit que "la base del nacionalisme català és l'odi a Espanya". Per això ha afirmat que la independència de Catalunya només serà "per sobre del meu cadàver".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alamán Castro ha explicat que els membres de l'exèrcit han de fer un jurament sagrat per "complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable", i ha dit que, fins i tot, "defensen la seva integritat territorial amb les seves pròpies vides". Segons el coronel, els membres de l'exèrcit tenen "sentit de l'honor i del deure", cosa que "mai tindran" els nacionalistes catalans.

El coronel espanyol s'ha mostrat contrari a l'existència d'autonomies, perquè ha dit que tenen un alt cost econòmic i que són la causa de tensions polítiques i desequilibris territorials. Alamán Castro ha reiterat en nombroses ocasions el paper unit que ha de tenir Espanya: "Els dic que acabar amb 1.500 anys d'història no els serà feina fàcil. Espanya no és Iugoslàvia ni Bèlgica. La nostra no és una nació qualsevol, sinó una de les més importants que ha donat la història de la humanitat", i ha afirmat que "sense Espanya, el món que coneixem no seria el que és". També ha alertat que "encara que el lleó sembli adormit, que no provoquin gaire el lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles".

Detenir l'alcalde de Sant Pere de Torelló

Alamán Castro també ha parlat de la declaració d'independència de Catalunya que té previst fer els propers dies el ple de l'Ajuntament de Sant Pere Torelló. "Es tractaria d'un acte de traïció tipificat clarament en el codi penal espanyol. Per tant, si al ple s'aprova aquesta barbaritat, s'hauria de procedir a la immediata detenció tant l'alcalde com dels regidors que votin a favor de la proposta", ha afirmat el coronel.

El precedent de Mena Aguado

L'any 2006 el govern espanyol va expulsar de l'exèrcit el tinent general José Mena Aguado després d'unes polèmiques declaracions durant la celebració de la Pasqua Militar. Aguado, general en cap de la força terrestre, va dir que si l'Estatut superava els límits constitucionals, l'exèrcit hauria d'intervenir. Pocs dies després de les declaracions, l'aleshores ministre de Defensa, José Bono, va ordenar-ne la detenció domiciliària per impedir que fes cap moviment fins que el consell de ministres del 13 de gener no en va fer efectiu el cessament.

stats