Política 06/02/2016

L'organització Corrent Roig abandona la CUP-CC perquè no comparteix el pacte amb Junts pel Sí

La formació anticapitalista ratifica "àmpliament" les decisions dels últims mesos però es compromet a estudiar com "millorar" els seus processos de decisió

Ara
2 min
L'assemblea de la CUP a Sabadell, amb els diputats i exdiputats de la formació a la primera fila / CÈLIA ATSET

BarcelonaDesprés de la intensitat amb què va viure la CUP les negociacions amb Junts pel Sí pel pacte d'investidura, l'esquerra anticapitalista intenta ara refer-se de la sotragada. Aquest dissabte, però, la crisi interna de la formació s'ha materialitzat amb la marxa del Corrent Roig de la CUP-Crida Constituent. Els militants d'aquesta organització no comparteixen el pacte d'investidura amb Junts pel Sí i així ho han comunicat en el consell polític celebrat aquest dissabte a Torredembarra. Segons un comunicat de la formació, la CUP els ha traslladat que lamenten la decisió però que la troben totalment "legítima".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la reunió del consell polític hi han participat els 57 representants de les 13 territorials de la CUP i les 11 organitzacions que formen part del grup d'acció parlamentària (GAP). Els cupaires han debatut i ratificat "àmpliament" les decisions preses pel partit en els darrers mesos, inclòs el pacte amb Junts pel Sí, en què la formació ha passat per contradiccions internes i moments "complexos" -admet el mateix comunicat-. En aquest sentit, després de l'empat a l'assemblea de Sabadell i les nombroses trobades que es van haver de produir per decidir definitivament sobre la investidura, la CUP s'ha compromès a "estudiar com millorar els seus processos de decisió", tot i que reafirmen el "valor de l'assemblearisme".

També s'han previngut de futures discrepàncies que puguin aparèixer properament. "Aquests 18 mesos comportaran contradiccions, i l'èxit o no de l'aposta dependrà de tota la feina que la CUP amb el moviment popular arribin a fer per omplir de sentit social i democràtic la ruptura i el procés constituent", assenyala el comunicat.

També s'ha decidit incorporar gradualment a Pilar Castillejo, número 10 per Barcelona, com a diputada de CUP-CC. No s'integrarà de forma immediata al grup parlamentari pel càrrec que ostenta com a tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Ripollet. Castillejo serà diputada a temps complet a partir del maig, mentrestant compaginarà el càrrec amb el del consistori per "assegurar un bon traspàs" de la feina feta.

Assemblea el 14 de maig

La trobada de la CUP també ha servit per fixar la data de la propera assemblea de la formació, el 14 de maig. En els pròxims mesos, es faran els debats pertinents i es prepararan els documents que l'assemblea debatrà i votarà.

Les bases posaran a debat quina ha de ser l’estratègia del partit en la nova etapa del procés independentista que s’obre després del pacte amb JxSí. El full de ruta de la CUP serà aprovat a l’assemblea, que també podria plantejar alguns canvis en el funcionament intern del partit.

stats