Política 05/11/2014

Correus al·lega que no reparteix fulletons del 9-N perquè compleix la suspensió dictada pel TC

L'empresa estatal justifica que va retornar les cartes i les octavilles a Girona i Platja d'Aro a l'espera de consultar als serveis jurídics si podia enviar-les

Acn
2 min

GironaCorreus ha resolt aquest dimecres que l'enviament de les cartes i fulletons sobre el 9-N, que els ajuntaments de Girona i Platja d'Aro havien remès als seus veïns, no es pot fer perquè el contingut està relacionat amb el 9-N. Així, Correus ha sortit al pas de l'afer i ha justificat que va retornar els enviaments davant la sospita que estiguessin incomplint la normativa per la suspensió del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'empresa estatal han explicat que van posar en coneixement dels serveis jurídics el contingut de les cartes en veure que eren del procés participatiu. Com que els serveis jurídics tenen fins a set dies per respondre, van retornar les trameses per tal de garantir que hi havia prou temps per fer-ho, ja que faltava menys d'una setmana per al 9-N.

Fonts de Correus han explicat a l'ACN que van decidir no repartir les cartes a Girona, ni els fulletons a Platja d'Aro, per ajustar-se a allò que dicta la llei postal. Segons l'empresa pública, en tots dos casos la fórmula que es va escollir per als enviaments va ser la que es coneix amb el nom d'"impresos sense adreça". Per dur-la a terme, és obligatori que allò que s'envia es presenti o bé amb un sobre obert o bé, directament, sense sobre.

Des de Correus expliquen que, en els casos d'impresos sense adreça, el contingut d'allò que s'envia es revisa simplement per evitar problemes amb les tarifes (és a dir, que no es vulguin fer passar per aquí trameses que s'han d'enviar d'una altra manera). En veure que, tant en el cas de Girona com en el de Platja d'Aro, els enviaments estaven relacionats amb el 9-N (i que es podria tractar de propaganda electoral) des de l'empresa pública es va decidir elevar-ho als serveis jurídics.

stats