Política 20/05/2014

Cospedal acusa Artur Mas de "crear l'odi" a Catalunya

Denuncia que és una "paradoxa" que els partits sobiranistes demanin el vot per guanyar les europees quan en realitat volen sortir d'Europa

Sara González
2 min
Alícia Sánchez-Camacho i María Dolores de Cospedal, mirant al mar de Tarragona, amb Alejandro Fernández / ACN

TarragonaLa secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha acusat tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com els partits sobiranistes d'estar sembrant l'odi a Catalunya. "Dir que Espanya no ajuda Catalunya és mentir i faltar a la veritat. És crear l'odi, la fractura i la divisió", ha etzibat en un míting a Tarragona amb la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat dels populars catalans a les europees, Santiago Fisas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal, que ha dit que això és "el pitjor" que pot fer un governant, encara ha anat més enllà i ha pronosticat que "l'odi sempre es torna en contra d'aquell qui el crea". La número dos del PP ha recordat que justament Catalunya ha rebut 20.000 milions dels 42.000 del fons de liquiditat perquè es pagués el deute i els catalans seguissin gaudint de serveis públics i gratuïts. I també ha fet referència als 6.000 milions que l'Estat va atorgar per pagar proveïdors de la Generalitat i els ajuntaments catalans.

La dirigent popular ha carregat per tot això contra els partits independentistes i ha denunciat que no deixa de ser una "paradoxa" que demanin el vot per guanyar les europees quan en realitat volen que Catalunya s'independitzi i, segons ella, surti d'Europa. "Menteixen i això és una deslleialtat i falta de respecte cap als ciutadans", ha sentenciat.

Cospedal ha fet una crida a omplir les urnes a favor del PP i a "no deixar-se portar per la deriva d'aquells que tenen la brúixola equivocada", com ara Mas, qui, a parer de Cospedal, no vol que els catalans sàpiguen que una eventual independència de Catalunya "trauria als catalans els drets que tenen com a espanyols i europeus".

La presidenta de Castella-la Manxa no s'ha estat de llançar dards també contra els socialistes, els quals ha titllat de ser "els dels governs de les crisis i les recessions" i de deixar caure el seu socialisme i el seu espanyolisme quan aconsegueixen arribar al poder. Del PSC, en concret, ha dit que és un partit "dubitatiu i erràtic", i l'ha fet responsable tant de les conseqüències econòmiques com de les polítiques que ara pateix Catalunya.

stats