Política 02/09/2013

Cospedal es nega a donar més explicacions sobre el cas Bárcenas

Assegura que és absolutament falsa la seva implicació en l'acomiadament de l'extresorer del PP

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridLa número dos del PP, María Dolores de Cospedal, no vol donar cap explicació extra sobre el cas Bárcenas. "Tot el que havia de dir ja ho he dit davant el jutge i no tinc res més a afegir". No obstant, davant les preguntes reiterades sobre la seva presumpta implicació en la negociació de la liquidació per l'acomiadament de l'extresorer Luis Bárcenas, que avui publica 'El Mundo' –aportant com a prova nous missatges telefònics de Bárcenas–, Cospedal ha exclamat: "El que ha sortit avui és rotundament fals. Però tot, rotundament fals”, ha repetit diverses vegades seguides.

Cospedal ha presumit d'haver anat sempre "amb la veritat per davant" en el cas Bárcenas. Durant la roda de premsa posterior al comitè executiu del PP presidit per Mariano Rajoy, ha assegurat que ella "està molt tranquil·la" per com s'estan desenvolupant els esdeveniments, com "ho està tothom", ha afegit.

Durant la seva compareixença pública, Cospedal no ha dissimulat que li molesta respondre a les preguntes sobre els dos ordinadors de Bárcenas que el PP va entregar al jutge instructor del cas amb els discs durs esborrats. "El PP ha obrat, en tot moment, conforme a la llei", ha assegurat Cospedal, qui ha insistit que sempre ha fet arribar a la justícia tot el que li han sol·licitat.

Cospedal ha negat que la seva falta d'explicacions sobre el cas Bárcenas sigui per una ordre interna. Ha exposat que "quan un declara davant un jutge com a testimoni no té motius per estar donant la rèplica a un presumpte delinqüent. Per omplir papers, no", ha afegit per justificar els seus silencis.

“El PP s'està portant com un gran partit, malgrat els intents d'atac a la unitat del partit", ha conclòs Cospedal.

stats