Política31/03/2016

Creen un grup de suport al regidor de Capgirem Vic investigat per sedició per l'Audiència Nacional

Membres i simpatitzants de diferents partits polítics i persones a títol individual hi han donat suport

Ara/acn

BarcelonaUna setantena de persones han format un col·lectiu per donar suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, a qui l'Audiència Nacional investiga per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El grup neix amb l'objectiu de ser el màxim transversal possible perquè creuen que és probable que les mostres de suport s'hagin d'ampliar a altres regidors d'altres municipis en les properes setmanes. El grup s'anomena 'col·lectiu de suport a Joan Coma i a totes les represaliades per l'ofensiva judicial antidemocràtica' i segons Coma, té la voluntat d'acollir a tots aquells que creguin que hi ha hagut una clara vulneració dels drets bàsics. Coma ha explicat que té clar que la seva ha estat una imputació "per les idees" i pel context del procés cap a la independència en què es troba immers el país.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En els propers dies s'elaborarà un manifest que es penjarà al blog del partit perquè tothom qui ho desitgi s'hi pugui subscriure de manera pública (partits, col·lectius, però sobretot ciutadans a títol individual). A més, el dissabte 16 d'abril es convocarà una manifestació de suport a Vic.

Cargando
No hay anuncios

El regidor de Capgirem Vic, que és el primer càrrec polític del país investigat per l'Audiència Nacional. El ministeri públic l'acusa d'un delicte d'incitació o provocació a la sedició per unes declaracions, durant el ple municipal, a favor de la resolució sobiranista aprovada el 9 de novembre pel Parlament de Catalunya. El Tribunal Constitucional (TC), va acceptar la petició que havia fet la Fiscalia al·legant que el regidor "va animar a desobeir la resolució del Tribunal Constitucional" que anul·lava la resolució del Parlament. Concretament, el regidor hauria dit el següent: "Desobediència, fa temps que ho reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous". Comas ja ha anat a recollir la imputació al jutjat i la previsió és que el citin a declarar d'aquí un mes, probablement a Madrid.