Política 14/03/2016

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana la imputació d'un regidor de Capgirem Vic per un delicte de sedició

Considera que Joan Coma va fer "referències directes a la comissió d'actes contra la legalitat" durant un ple municipal a l'Ajuntament en el qual va defensar la resolució sobiranista aprovada el 9 de novembre al Parlament

Ara
2 min

BarcelonaLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat que s'imputi el regidor de Capgirem Vic Joan Coma per un delicte d'incitació o provocació a la sedició per les seves declaracions, durant un ple municipal, a favor de la resolució sobiranista aprovada el 9 de novembre pel Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho avança el digital 'Voz Populi', que assenyala que es tracta de la primera vegada que el ministeri públic sol·licita que s'imputi un càrrec polític a l'Audiència Nacional.

Els fets es remunten al ple municipal del 9 de desembre, segons apunta 'El 9 Nou', durant el qual Coma "va animar a desobeir la resolució del TC" que anul·lava la resolució del Parlament, assenyala 'Voz Populi'. Concretament, el regidor hauria dit el següent: "Desobediència, fa temps que ho reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous".

Així, 'Voz Populi' assenyala que el fiscal Vicente González Mota ha remès un informe al jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional –que dirigeix el jutge Ismael Moreno– sol·licitant que es prengui declaració en qualitat d'investigat a Coma per haver fet "referències directes a la comissió d'actes contra la legalitat".

Ara, el jutge Moreno haurà de decidir si cita Coma a declarar en qualitat d'investigat.

El grup municipal s'autoinculpa

Aquest dimarts, el grup municipal Capgirem Vic ha publicat un comunicat en què ha denunciat estar davant una "greu agressió de l'Estat contra les institucions catalanes i els representants de la sobirania popular" i en què "assumeix col·lectivament" l'estratègia de desobediència pacífica al que consideren "lleis injustes". "Tot i reconèixer els fets, no ens sentim intimidats i neguem que sigui delicte", diuen a la carta, en què també s'autoinculpen per "ser independentistes d'esquerres i posar en pràctica el mandat democràtic de ruptura" després del 27-S.

El grup municipal ha convocat una concentració de rebuig a l'ofensiva judicial contra l'independentisme als ajuntaments per dijous a les 7 de la tarda a la plaça Major de Vic.

stats