Política 22/03/2016

L'Audiència Nacional cita com a investigat per sedició un regidor de Capgirem Vic

La Fiscalia ho havia reclamat perquè havia animat a desobeir la decisió del TC sobre la resolució sobiranista aprovada al Parlament, segons avança 'El Español'

Ara
2 min
150 persones es van concentrar dijous en suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma

BarcelonaL'Audiència Nacional espanyola ha citat com a investigat el regidor de Capgirem Vic Joan Coma per un delicte d'incitació o provocació a la sedició per unes declaracions, durant un ple municipal, a favor de la resolució sobiranista aprovada el 9 de novembre pel Parlament de Catalunya. El tribunal, doncs, ha acceptat la petició que havia fet la Fiscalia, segons publica el diari digital 'El Español'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al ple municipal del 9 de desembre, segons apunta 'El 9 Nou', durant el qual Coma "va animar a desobeir la resolució del Tribunal Constitucional" que anul·lava la resolució del Parlament. Concretament, el regidor hauria dit el següent: "Desobediència, fa temps que ho reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous".

'Voz Populi' va publicar que el fiscal Vicente González Mota havia remès un informe al jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional –que dirigeix el jutge Ismael Moreno– per sol·licitar que es prengués declaració en qualitat d'investigat a Coma per haver fet "referències directes a la comissió d'actes contra la legalitat".

El grup municipal Capgirem Vic va publicar un comunicat en què va denunciar una "greu agressió de l'Estat contra les institucions catalanes i els representants de la sobirania popular" i en què "assumeix col·lectivament" l'estratègia de desobediència pacífica al que consideren "lleis injustes". "Tot i reconèixer els fets, no ens sentim intimidats i neguem que sigui delicte", deia a la carta, en què també s'autoinculpaven per "ser independentistes d'esquerres i posar en pràctica el mandat democràtic de ruptura" després del 27-S.

Dijous unes 150 persones van participar en un acte "contra la persecució judicial a l'independentisme i als drets civils". Hi van llegir un document on es deia que la intenció d’imputar Joan Coma "només pot voler dir una cosa: tenen por de la nostra radicalitat democràtica". També van reclamar que al proper ple s’aprovi una declaració institucional de suport a tots els regidors i regidores dels Països Catalans "víctimes de la persecució judicial que l’estat espanyol està duent a terme contra l’independentisme".

stats