Política 31/03/2016

Creen un grup de suport al regidor de Capgirem Vic investigat per sedició per l'Audiència Nacional

Membres i simpatitzants de diferents partits polítics i persones a títol individual hi han donat suport

Ara/acn
2 min
Joan Coma en una imatge penjada al compte de Twitter de la CUP

BarcelonaUna setantena de persones han format un col·lectiu per donar suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, a qui l'Audiència Nacional investiga per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El grup neix amb l'objectiu de ser el màxim transversal possible perquè creuen que és probable que les mostres de suport s'hagin d'ampliar a altres regidors d'altres municipis en les properes setmanes. El grup s'anomena 'col·lectiu de suport a Joan Coma i a totes les represaliades per l'ofensiva judicial antidemocràtica' i segons Coma, té la voluntat d'acollir a tots aquells que creguin que hi ha hagut una clara vulneració dels drets bàsics. Coma ha explicat que té clar que la seva ha estat una imputació "per les idees" i pel context del procés cap a la independència en què es troba immers el país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En els propers dies s'elaborarà un manifest que es penjarà al blog del partit perquè tothom qui ho desitgi s'hi pugui subscriure de manera pública (partits, col·lectius, però sobretot ciutadans a títol individual). A més, el dissabte 16 d'abril es convocarà una manifestació de suport a Vic.

El regidor de Capgirem Vic, que és el primer càrrec polític del país investigat per l'Audiència Nacional. El ministeri públic l'acusa d'un delicte d'incitació o provocació a la sedició per unes declaracions, durant el ple municipal, a favor de la resolució sobiranista aprovada el 9 de novembre pel Parlament de Catalunya. El Tribunal Constitucional (TC), va acceptar la petició que havia fet la Fiscalia al·legant que el regidor "va animar a desobeir la resolució del Tribunal Constitucional" que anul·lava la resolució del Parlament. Concretament, el regidor hauria dit el següent: "Desobediència, fa temps que ho reclamem. Nosaltres hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous". Comas ja ha anat a recollir la imputació al jutjat i la previsió és que el citin a declarar d'aquí un mes, probablement a Madrid.

stats