CATALUNYA AL MÓN
Política 22/01/2012

La crisi i els pactes condicionen l'acció exterior d'Artur Mas

El president té previst fer la seva primera visita oficial aquesta primavera al Marroc. El secretari d'exteriors del Govern assegura que no s'obriran ni es tancaran més delegacions a l'estranger

Oriol March
1 min
REUNIÓ AMB EL VICEPRESIDENT BRITÀNIC NICK CLEGG
 El president de la Generalitat, Artur Mas, va aprofitar la seva visita a Londres per contrarestar  les informacions negatives sobre Catalunya que surten de la "bombolla madrilenya" i que es veuen reflectides en mitjans de comunicació anglosaxons com el Financial Times, The Economist i altres publicacions influents.

BarcelonaDiplomàcia en temps de crisi. Aquest és el paraigua sota el quan el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de desplegar la seva acció a l'exterior. Després de fer visites llampec a Brussel·les, on s'ha reunit amb les principals autoritats europees (Durao Barroso i Herman Van Rompuy) i a Londres (s'ha reunit amb el viceprimer ministre, Nick Clegg), té previst fer la seva primera visita oficial aquesta primavera al Marroc. L'acció exterior del Govern es veu condicionada no només per la crisi, sinó també pels acords amb el PP, frontalment oposat a què Catalunya tingui veu pròpia al món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu ha reorientat les delegacions per prioritzar el seu vessant econòmic en detriment del polític. Mas es proposa explicar als principals centres de decisió europeus que Catalunya fa els deures. Però no vol perdre l'oportunitat per explicar també el tracte fiscal que Catalunya rep d'Espanya. El que el mateix Mas va batejar a Londres com a "drenatge fiscal". La Generalitat ha tancat la delegació de Buenos Aires , però el secretari d'exteriors, Senén Florensa, ha assegurat en una entrevista a l'ARA que no se'n tancaran ni se n'obriran més.

Podeu llegir la informació sencera a l'Ara Premium

stats