Política 21/04/2016

Demanen explicacions al Govern per la col·lecció de cromos '2714, Temps d'Herois'

La conselleria de Cultura diu que és normal subvencionar àmbits en què el català no està normalitzat, al marge del contingut. Catalunya Sí que es Pot pregunta a l'executiu si comparteix "el vessant pedagògic que exposen els creadors que els nens se sentin herois protegint el seu país?"

Ara
2 min

Barcelona"Any 2714, Catalunya lluita per ser campiona del món de robots gegants". Així comença l'anunci de la col·lecció de cromos que ha causat polèmica a les xarxes socials i que ja ha arribat al Parlament a través d'una bateria de preguntes que ha registrat Catalunya Sí que es Pot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El joc se situa a l'any 2714, en un món en què ja no hi ha guerres i la lluita per dominar el planeta es fa en un campionat mundial de Robotfight. Hi participen 60 robots gegants de 16 països diferents, entre els quals Catalunya. El joc ha rebut una subvenció de 5.000 euros de la direcció general de Política Lingüística. Fonts de la conselleria de Cultura diuen que és habitual que en aquells àmbits en què el català no està normalitzat –com és el cas de les col·leccions de cromos– s'atorguin subvencions, al marge de la temàtica. "No es discrimina la temàtica mentre sigui coherent i de sentit comú", expliquen les fonts. L'única condició que va posar la Generalitat és que en els elements promocionals de la col·lecció no hi hagués "confrontacions violentes".

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Gemma Lienas ha entrat al Parlament una bateria de preguntes al Govern. "Com justifica el Govern el suport institucional a aquesta col·lecció de cromos? En què es concreta el suport institucional a aquesta col·lecció de cromos? Existeix per part del Govern un suport econòmic? En cas afirmatiu, de quina quantitat es tractaria? Comparteix el Govern el vessant pedagògic que exposen els creadors que 'els nens se sentin herois protegint el seu país?'", ha interpel·lat a l'executiu. L'última pregunta diu: "Inclou aquesta col·lecció de cromos algun marxandatge, tipus espases làser, amb el suport institucional i/o econòmic?".

stats