Política 16/05/2015

C's denuncia una agressió a un afiliat a Manresa

Asseguren que els fets demostren que "el procés independentista està fracturant la societat catalana". Alhora, apedreguen un cotxe de la formació a Hellín (Albacete)

Ara / Efe
2 min

BarcelonaC's ha denunciat aquest dissabte una agressió a un afiliat de la formació política a Manresa. En un comunicat, el partit d'Albert Rivera ha condemnat "enèrgicament" l'atac, que asseguren que li ha causat un trencament d'un braç i talls al llavi. El secretari d'acció política, Antonio Espinosa, ha lamentat els fets i ha afirmat que "són conseqüència del clima de tensió que està provocant el discurs irresponsable i incendiari d'Artur Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A parer de la formació taronja, l'agressió és "una mostra que el projecte independentista està fracturant la societat catalana". Segons el comunicat emès pel partit, els fets han passat a dos quarts de sis de la tarda, quan afiliats i simpatitzants de C's estaven desmuntant una carpa informativa que havien instal·lat a Manresa. La versió del partit és que dues parelles s'han acostat a la carpa i han insultat els militants de Ciutadans i, posteriorment, un home ha agredit un dels afiliats.

El militant agredit ha estat traslladat a l'Hospital de Manresa i els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra.

Cotxe apedregat a Hellín

Alhora, a Hellín (Albacete), la cap de llista de la localitat, María Jesús López, ha assegurat que unes 20 persones han apedregat el vehicle amb què viatjaven els candidats de la formació –el número 2 i 7–. Malgrat que s'han trencat els vidres del cotxe, no hi hagut cap dels ocupants que hagi resultat ferit.

L'acte ja ha estat denunciat a la policia i ha tingut lloc aquest matí al barri del Calvario. En un comunicat posterior, C's ha remarcat que l'"agressió no ha estat un acte de ràbia, malestar social o polític, ni res de semblant, sinó un acte de pura violència". López ha atribuït l'acte vandàlic a la "inseguretat ciutadana del barri".

stats