Política 28/08/2018

Cs presenta denúncia a la fiscalia per odi i discriminació contra l'home identificat per l'agressió de la Ciutadella

Rivera sosté que el Govern dona instruccions als Mossos per "perseguir els que despengen llaços"

Acn
1 min
El president de Cs, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

BarcelonaCiutadans ha presentat una denúncia davant la fiscalia contra l'home identificat per agredir una dona que el dissabte retirava llaços grocs del Parc de la Ciutadella. L'agredida també ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional, segons el partit taronja. Aquest dilluns el seu marit va dir que la seva dona presentaria la denúncia un cop es recuperés de l'agressió. Des de Ciutadans sostenen que els fets suposarien un delicte d'odi i discriminació, i demanen al ministeri públic que ho investigui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera també s'ha referit a la investigació oberta per la Fiscalia Superior de Catalunya contra els mossos que han identificat persones mentre treien llaços i ha assegurat que la Generalitat hi estaria al darrere i que hauria donat "instruccions" a la policia catalana per "perseguir els que despengen llaços grocs", que, en paraules de Rivera, són "símbols no oficials a favor dels colpistes".

En aquest sentit, el líder de Cs insisteix al govern de Pedro Sánchez que mogui fitxa i requereixi al president del Govern, Quim Torra, perquè compleixi la Constitució com a pas previ a l'activació del 155. "No podem permetre que els Mossos acabin sent una policia política i TV3 una televisió política", ha valorat.

Segons han explicat fonts policials a l'ACN, la dona ha explicat que l'agressió va tenir lloc per la retirada dels llaços grocs, i que també va ser insultada per ser russa. El més habitual quan es produeix un cas així és que els Mossos d'Esquadra es facin càrrec de la investigació. En aquest cas serà el jutge instructor qui decidirà quin dels dos cossos ho farà.

Denuncia de Ciutadans a la Fiscalia
stats