Política 04/03/2019

Cs presenta una queixa contra els llaços i les pancartes en suport als presos durant la precampanya electoral

El partit reprèn la seva campanya contra el groc iniciada a l'estiu amb un escrit a l'Ajuntament i un a la Generalitat

Ara
1 min
Representants de Cs aquest matí a la Plaça Sant Jaume

BarcelonaCiutadans presentarà aquest dilluns una queixa per escrit a la Generalitat i una altra a l'Ajuntament de Barcelona contra els llaços grocs i les pancartes en suport als presos polítics, perquè considera que són partidistes. Aquesta setmana comença el període de precampanya electoral, en què les administracions tenen prohibit fer propaganda electoral. En l'escrit, la formació reclama a les dues institucions que retiri el que considera "símbols i eslògans clarament identificables amb determinats partits polítics".

Amb aquests escrits, el partit reprèn la seva campanya contra els símbols grocs, que va endurir des de l'estiu passat, quan els mateixos representants i membres de Ciutadans acudien a retirar llaços dels carrers. Tant a la façana del Govern com a la del consistori barceloní hi ha una pancarta en suport als presos polítics i un llaç groc.

Les dues queixes han estat presentades pel número dos de la formació a Catalunya, Carlos Carrizosa. Entre els arguments que esgrimeix per titllar els símbols en suport als presos de partidistes, Ciutadans apunta que tots els presos excepte Jordi Cuixart i els exiliats excepte Anna Gabriel es van presentar a les llistes de les eleccions del 21 de desembre.

D'altra banda, recorda diverses resolucions de la Junta Electoral del 21-D contra l'exhibició de símbols als dos edificis públics, i considera que "en períodes electorals els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política". Per tant "s'han d'abstenir", al seu entendre, de "col·locar en edificis públics i altres llocs de titularitat pública símbols que puguin considerar-se partidistes".

stats