Política 11/10/2016

CSQP demana al Govern que s'obri a negociar els pressupostos

Coscubiela lamenta que Junts pel Sí no busqui l'acord amb "ningú que no sigui la CUP"

Jordi Mumbrú
1 min

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) al Parlament, Joan Coscubiela, ha lamentat aquest dimarts que el Govern encara no hagi començat els pressupostos de 2017 amb la seva formació. "El Govern es continua negant a dialogar amb nosaltres i amb ningú que no sigui la CUP" ha criticat per després assegurar: "Des de CSQP no només estem disposats a negociar, sinó que també emplacem el govern català a dialogar sobre els pressupostos del 2017", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat ha insistit que més enllà del debat de política general "és en la negociació dels pressupostos on les paraules es tradueixen en polítiques i prioritats". Coscubiela ha remarcat que "l'eix esquerra-dreta continua tan viu com sempre" i ha recordat que durant del debat de política general es va poder comprovar com "al Parlament hi ha dos bàndols: el de CSQP, PSC i la CUP i el de Junts pel Sí, PP i Ciutadans, que van unir els seus vots per rebutjar mesures en matèria fiscal". Per contra, Coscubiela ha destacat com les tres formacions d'esquerres van presentar propostes similars durant el debat de la setmana passada per pujar el tram català de l'IRPF i augmentar la pressió dels impostos de successions i donacions i el de patrimoni.

Espanya es mou

Coscubiela també s'ha referit a la reunió que aquest dilluns van tenir a Madrid el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Iglesias va tornar a mostrar el seu suport al dret a l'autodeterminació de Catalunya, un gest que, per Coscubiela, indica que "a Espanya s'estan movent les coses i Catalunya faria bé de no ignorar-les".

stats