Política 16/03/2020

Cap dels presos polítics sortirà de la presó per treballar o cuidar d'un familiar mentre duri la crisi pel coronavirus

Cuixart va a la seva empresa per resoldre unes tasques ineludibles però en breu es confinarà

Xavi Tedó
2 min
Cuixart, l'únic pres polític  que surt de la presó per anar treballar

BarcelonaTots els presos polítics, excepte el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, no sortiran de la presó seguint la recomanació de les presons, segons han explicat fonts penitenciàries i fonts de JxCat i ERC a l'ACN. Així doncs, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Joaquim Forn han decidit no fer les sortides previstes en compliment de l'article 100.2 per anar a treballar o cuidar un familiar. Per la seva banda, tant Jordi Sánchez com Josep Rull segueixen aïllats a la presó de Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuixart ha sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada aquest dilluns al matí per anar a treballar a la seva fàbrica de Sentmenat, però només per resoldre unes tasques administratives que requerien de la seva presència, segons han informat fonts de l'entitat a l'ARA. Es tracta, doncs, segons aquestes mateixes fonts, d'una sortida excepcional per solucionar temes que només pot fer ell com a màxim representant de l'empresa de Sentmenat i si és possible es confinarà demà al centre com la resta de presos. Els treballadors de la seva empresa també faran teletreball des de dimarts.

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha explicat a Catalunya Ràdio que s'està recomanant als interns el confinament "i que només facin les sortides estrictament necessàries". Segons fonts de JxCat, els exconsellers Quim Forn i Jordi Turull han decidit "per responsabilitat" no sortir de la presó de Lledoners per treballar, seguint les indicacions d'autoconfinament del president de la Generalitat, Quim Torra. L'exconseller Rull, a través d'un missatge a Twitter, ha explicat que "per precaució i responsabilitat" va comunicar a la direcció de la presó de Lledoners que havia estat en contacte amb una persona que ha donat positiu per coronavirus i que, per això, es troba en situació d'aïllament a la infermeria. Rull afegeix que no té símptomes i que es troba bé.

stats