RENOVACIÓ A LA CUP
Política 13/07/2016

La CUP votarà una sola llista de consens al secretariat que incorpora Arrufat i Lluc Salellas

La candidatura no manté cap dels membres actuals del secretariat i inclou una nodrida representació de càrrecs electes de la CUP al territori

Laia Vicens
2 min
Quim Arrufat, a la roda de premsa al Parlament / ACN

BarcelonaMalgrat les divisions mostrades en el si de la CUP els darrers mesos davant la investidura d'Artur Mas, els pressupostos del 2016 o la dimissió de sis membres del seu secretariat, la renovació de la seva direcció no reflectirà la clàssica pugna entre sectors. Dimarts va acabar el termini per presentar candidatures i, segons avança 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, només se n'ha presentat una, que pretén ser de consens, i que incorpora l'exdiputat Quim Arrufat i el regidor a Girona Lluc Salellas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Arrufat va liderar les converses per confegir aquesta llista, que vol representar les diferents sensibilitats a la CUP. Per fer-ho, s'ha provat de superar la dicotomia entre els dos principals sectors de la formació –Poble Lliure i Endavant– i cap dels integrants de la llista pertany a cap dels dos corrents de la CUP. Malgrat això, hi ha un cert equilibri de forces perquè n'hi ha que són propers a alguna de les organitzacions. El més probable, doncs, és que la candidatura obtingui el suport de la majoria de la militància –es necessita el 65% dels vots, com a mínim.

A la candidatura hi són presents una bona colla de càrrecs electes del territori. A banda de Salellas, també hi seran els regidors Natàlia Sànchez (Figueres), Núria Gibert (Sant Cugat) i Dani Corpas (Sant Celoni), així com l'alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló. També hi figuren Aida Sanuy (de l'assemblea de Ponent), Ricard Torné (forma part del grup de treball econòmic de la CUP), Juanma Rojas (de la Garriga), Elisabet Punset (Girona) o Eduardo Cáliz (Barcelona). La llista també compta amb Gabriel de Jòdar, vinculat a la CUP d'Horta-Guinardó i fill de l'exdiputat Julià de Jòdar, però com a suplent.

La llista, doncs, no inclou cap membre de l'actual secretariat, que han optat per presentar-se a través de les candidatures individuals. Així, Xevi Generó, Laura Rafecas, Hugo Alvira i Òscar Simon optaran a la reelecció si els escull la militància. Per aquesta via s'hi han presentat dues o tres persones més.

La votació es farà del 30 de juliol al 4 d'agost, per primer cop telemàticament, i també haurà d'escollir els altres quatre membres del secretariat, els quals es triaran en candidatures individuals.

Un cop es van constatar les diferències en el si de la direcció de la CUP, Arrufat es va oferir per configurar una candidatura de consens, a la qual ningú ha gosat presentar alternativa. Segons 'La Vanguardia', el programa que acompanya aquesta llista passa també per donar sortida a la legislatura de Carles Puigdemont, la qual es considera excepcional i de ruptura. A priori, doncs, seria favorable a votar a favor de la qüestió de confiança del president català, la qual és complicada a hores d'ara, ja que el Govern vol vincular-hi els pressupostos del 2017, mentre que la CUP només vol tractar el full de ruta sobiranista.

stats