Política28/10/2014

Fernàndez diu que CiU i la CUP són "com la duquessa d'Alba i un jornaler andalús"

En una entrevista al diari 'El País', el diputat de la CUP David Fernàndez diu que la formació s'hauria d'haver presentat a les europees i aposta per entrar a la candidatura de Guanyem a Barcelona, malgrat que ho veu "difícil"

Ara

BarcelonaDesprés que el president de la Generalitat, Artur Mas, parlés de bona sintonia en el pla "personal" amb el diputat de la CUP David Fernàndez en l'entrevista a l'ARA de divendres passat, en una entrevista al diari 'El País' el cupaire ha respost: "La diferència que hi ha entre CiU i la CUP és la mateixa que hi ha entre la duquessa d'Alba i un jornaler andalús".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El de la CUP ha assegurat que els dos partits no van "de bracet" i que en "l'únic" que coincideixen és en un "acord multipartit" per decidir el futur de Catalunya a través de les urnes. "Alguna cosa greu passa perquè els anticapitalistes i els neoliberals, els que suportem els cops dels Mossos d’Esquadra i els que els dirigeixen", es posin d'acord, ha dit Fernàndez. I el que passa, segons ell, és "la negació de la democràcia".

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a l'estratègia de partit de la CUP, Fernàndez ha reconegut que creu que s'haurien d'haver presentat a les eleccions europees: "Hi va haver un debat molt ajustat i finalment l'assemblea va decidir que no", ha dit. En les relacions de la formació amb les noves candidatures a l'esquerra —Guanyem i Podem—, el diputat considera que la CUP "hauria de ser a Guanyem".

Ara bé, la decisió, ha afirmat, correspon a la CUP Barcelona i ara per ara ho veu "difícil". "No hi ha ponts ni vincles que permetin visualitzar-ho", ha afirmat. El que més "grinyola" a la militància de la CUP, ha explicat, és Iniciativa, ja que la denúncia de Can Vies la posa el tripartit, el Fòrum de les Cultures també, i està investigat per corrupció, ha assegurat.