Política 24/10/2014

Mas "encara no ha decidit" si es presentarà a les properes eleccions catalanes

En una entrevista a l'ARA, el president adverteix que només avançarà els comicis si es compleixen unes "condicions" que els transformin en un plebiscit

O. March / R. Mateos
1 min
Artur Mas arriba a l'ARA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat aquest divendres en una entrevista a l'ARA que "no sap" quan acabarà la legislatura. "Dependrà de moltes coses, de com vagin els esdeveniments", ha apuntat Mas, que ha fet una crida a centrar-se en el 9-N, perquè el grau de mobilització de la cita serà clau. "Si no fem el que hem de fer el 9-N, quedem desconvocats", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les eleccions només les puc convocar jo. L'única raó per convocar-les és fer un referèndum amb tots els ets i uts per decidir el futur de Catalunya", ha afegit. "Unes eleccions anticipades han de ser per fer el referèndum que no podem fer d'una altra manera", ha apuntat.

Mas ha deixat clar que només avançarà els comicis si els partits compleixen unes "condicions" per convertir-les en un plebiscit. No ha volgut, però, estendre's en si aquestes condicions inclouen en primer terme la configuració d'una llista unitària a favor de la independència, una possibilitat que ara per ara ERC no veu amb bons ulls.

Pel que fa a la possibilitat d'encapçalar una llista que reclami la declaració unilateral d'independència, Mas ha evitat respondre i ha apuntat que d'això se'n parlarà el 10-N. Tampoc ha volgut concretar si es presentarà a les properes eleccions. "Encara no he decidit", ha afegit. "Les eleccions anticipades no interessen si han de ser reduïdes a normals", ha argumentat.

En les darreres setmanes s'hagi vist esquerdat el consens al bloc sobiranista, però preguntat en el pla personal per la seva relació política amb la CUP, ha reconegut que el separa grans desacords ideològics, però ha elogiat el tarannà del seu diputat al Parlament David Fernàndez. "Té sentit de país", ha assegurat.

stats