ELECCIONS 25-N
Política 03/10/2012

La CUP planta ERC en la reunió per explorar una coalició sobiranista

La formació d'esquerra independentista defensa que té un projecte propi i deixa entreveure que no participarà en candidatures àmplies

Ara
1 min
La CUP va aprovar al març per un sol vot presentar-se a les eleccions "tan aviat com sigui possible".

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha respost aquest dimecres a la tarda que no assistirà a la reunió que ERC ha convocat amb totes les formacions independentistes per explorar la possibilitat de tancar una coalició electoral. La CUP agraeix la invitació dels republicans però "declina assistir a la trobada per respecte al debat intern en el si de la militància de l'organització de l'esquerra independentista", que està debatent en assemblees territorials si presentar-se als comicis del 25 de novembre, una decisió que prendran formalment el 13 d'octubre en una assemblea extraordinària –dos dies després que es tanqui el període per registrar coalicions.

D'aquesta manera, la CUP difícilment participarà en alguna coalició amb els partits ja existents. EUiA, de fet, també l'havia convidada a unir-se a la seva coalició amb ICV per articular una Siriza catalana. Tot i això, la CUP defensa que té un perfil propi que aposta per la transformació social: "La CUP entén que té un projecte propi i irrenunciable de transformació social, des dels valors de l'esquerra, per al conjunt dels Països Catalans en favor dels seus sectors populars i que es correspon a noves formes de fer, d'entendre i de practicar la política, allunyades de la professionalització i dels interessos polítics i econòmics d'un pocs".

stats