Política 06/05/2015

La CUP acusa el Govern de silenciar la vaga indefinida dels treballadors de Movistar

El diputat de la formació David Fernàndez considera que "el silenci pot entendre's com a complicitat", i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, respon que la responsabilitat de l'Executiu "no és alçar la veu, sinó mediar i facilitar una resolució del conflicte"

Ara
2 min
Diumenge, a l'ARA, l'entrevista d'Antoni Bassas a David Fernàndez

BarcelonaLa CUP ha acusat aquest dilluns el Govern de silenciar la vaga indefinida dels treballadors treballadors subcontractats, autònoms i falsos autònoms de Movistar, quan es compleix un mes de l'inici de la protesta. En una intervenció al Parlament, diputat de la formació, David Fernàndez ha preguntat al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, si l'executiu pensa "alçar la veu contra l'abús d'una multinacional que cada any guanya milions i milions d'euros" però que genera una situació de "pobresa assalariada" a través d'"estratègies de precarització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig, que ha al·legat un problema de competències per dur a terme una intervenció directa -la convocatòria de la vaga és a nivell estatal-, ha deixat clar que la responsabilitat de l'Executiu "no és alçar la veu, sinó mediar i facilitar una resolució del conflicte". En aquest sentit, ha recordat que ja s'han fet els requeriments oportuns a Telefònica així com s'han organitzat reunions amb sindicats i patronal. "La meva funció no és posar-me a cridar al mig de la plaça, sinó mediar i garantir el servei", ha insistit el conseller. Davant d'aquesta explicació, Fernàndez encara ha afegit: "El silenci pot entendre's com a complicitat".

UGT y CCOO van desconvocar dimarts la vaga prevista a les empreses d'instal·lació de Telefónica per aquest dimecres i dijous, segons ha informat aquest dimarts a la tarda Europa Press. Les deu companyies –Abentel, Cobra, Comfica, Cotronic, Dominion, Elecnor, Itete, Liteyca, Montelnor i Teleco– han pactat una pujada salarial i s'han compromès a aplicar el conveni col·lectiu del sector del metall als treballadors de les contractistes i als de les subcontractistes. Els sindicats han aconseguit també que els treballs en cap de setmana només es puguin fer de manera "puntual i justificada".

CGT, per la seva banda, manté la vaga indefinida de tècnics que va iniciar a primers d'abril. Els treballadors, empleats o autònoms dependents d'empreses subcontractades per Telefónica, demanen millorar les seves condicions de treball, per equiparar-les a les dels empleats directes de l'empresa.

stats