Economia 05/05/2015

CCOO i UGT desconvoquen la vaga de tècnics de Telefónica, mentre la CGT la manté

Contractistes i subcontractistes s'acolliran al conveni col·lectiu i només treballaran els cap de setmana "de manera justificada"

Ara
1 min
Una unitat mòbil de Movistar al centre de Barcelona / @tramuntana

BarcelonaUGT y CCOO han desconvocat la vaga prevista a les empreses d'instal·lació de Telefónica per demà dimecres i dijous, segons ha informat aquest dimarts a la tarda Europa Press. Els sindicats han arribat a un acord amb les empreses per negociar temes com els convenis col·lectius o el nivell de subcontractació. Aquesta entesa entrarà en vigor l'1 de maig amb efectes retroactius.

Les deu companyies –Abentel, Cobra, Comfica, Cotronic, Dominion, Elecnor, Itete, Liteyca, Montelnor i Teleco– han pactat una pujada salarial i s'han compromès a aplicar el conveni col·lectiu del sector del metall als treballadors de les contractistes i als de les subcontractistes. Els sindicats han aconseguit també que els treballs en cap de setmana només es puguin fer de manera "puntual i justificada". CGT, per la seva banda, manté la vaga indefinida de tècnics que va iniciar a primers d'abril.

stats