Política 30/09/2014

La CUP demana al Govern que "acompanyi la majoria social disposada a desobeir"

El diputat Quim Arrufat lamenta que l'executiu hagi suspès la campanya institucional sense acordar-ho amb la resta de partits sobiranistes i demana a Mas que concerti una reunió conjunta

Sara González
1 min
Quim Arrufat en la roda de premsa del 11/06/2013 / ACN

BarcelonaLa CUP ha proclamat aquesta tarda "el dia 1 de la desobediència" després que aquest dilluns el Tribunal Constitucional suspengués la consulta del 9-N. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha lamentat la decisió del Govern de retirar la campanya institucional i l'ha advertit que és "clau que acompanyi aquesta majoria social que està disposada a desobeir" i que aquesta mateixa tarda es concentrarà davant dels ajuntaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va comprometre a reunir totes les forces de l'acord del 9-N si el TC suspenia la consulta per decidir els passos a seguir. Per aquest motiu, ha lamentat que el Govern hagi pres la decisió de retirar la campanya institucional sense haver-ho parlat abans. "Ja s'estan prenent decisions que no són les que nosaltres voldríem", ha lamentat. El diputat de la CUP, que ha assegurat que per ara Artur Mas no s'ha posat en contacte amb la formació, ha demanat al Govern que concerti "tan aviat com sigui possible" un espai de concertació. "O ho fa, o entendrem que cadascú va per la seva banda".

La CUP ha insistit que el desplegament de la consulta ha de continuar i per això ha subratllat que serà clau la votació de demà al Parlament per designar els membres de la comissió de control de la consulta.

stats