La CUP reitera la seva oposició frontal al Govern

Reguant diu que la geometria variable demostra la “deriva autonomista” de l’executiu

2 min
La diputada Eulàlia Reguant, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaQue el Govern hagi aprovat més decrets i projectes de llei amb els comuns i amb els socialistes que no pas amb la CUP és, segons els anticapitalistes, la prova més palpable que no són el soci preferent de l’executiu. Així ho denuncia la diputada Eulàlia Reguant en declaracions a l’ARA: “Aproven els pressupostos amb els comuns, defensen projectes de la patronal amb el PSC, Vox i el PP”. I afegeix: “Veiem, dia sí dia també, els socis de govern aprovant projectes amb socis diferents a la majoria independentista. Aquesta és la realitat del govern de la Generalitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d’aquest escenari, la formació assembleària reitera que si l’executiu d’ERC i Junts no modifica els seus plantejaments en el que resta de legislatura no trobarà en els seus 9 diputats uns aliats per sostenir-lo. “Si el Govern segueix en aquesta deriva autonomista, ens trobarà a l’oposició frontal”, adverteix Reguant. Com ja va fer en el debat de política general i en el dels pressupostos, la diputada cupaire deixa clar que “la majoria del 52% pot servir per fer camí cap a la independència, però en cap cas hi ha una majoria independentista per falcar cap projecte autonomista”.

Malgrat que la CUP va aprovar en l’assemblea nacional extraordinària una ponència política molt crítica amb les dues grans forces independentistes en què advoca per “desestabilitzar l’executiu”, Reguant considera que aquesta estratègia ja ha quedat reflectida en el debat pressupostari: “Projectes profundament autonomistes i caducs com són els Jocs Olímpics i el Hard Rock tenen l’oposició frontal de la CUP i aquesta denúncia constant per part nostra provoca desestabilització al Govern”, remarca abans de sentenciar: “Fer aflorar les contradiccions d’aquest Govern és desestabilitzardor, òbviament”, assegura després de recordar que “Junts vota al costat del PSC, Vox i el PP a favor d’aquests projectes i ERC s’absté”. Sigui com sigui, els anticapitalistes continuen estenent la mà a la formació d’Oriol Junqueras i Carles Puigdemont: “Si el Govern fa un gir a l’esquerra i desplega una agenda social i avança cal a la independència ens trobarà al seu costat”.

Guanyem vol refer ponts

Enmig d’aquest debat intern sobre el rol que ha de tenir la CUP, la líder de Guanyem Catalunya i presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, defensa que la seva “força” passa per “condicionar” la legislatura i considera que “el que cal desestabilitzar” és el govern de l’Estat. En una entrevista a Catalunya Informació el 2 de gener, la que va ser cap de llista dels cupaires es va decantar per una oposició que els retorni el protagonisme assumit pels comuns amb el seu sí als pressupostos, tot i admetre que “és evident que el Govern no ha complert amb la seva part de l’acord”.

stats