Política 17/09/2015

La CUP s’obre a abstenir-se en la investidura

Laia Vicens
2 min

Barcelona“La CUP investirà Mas?” És la pregunta que es repeteix a cada acte, a cada entrevista. Si bé ja ha descartat votar a favor d’Artur Mas, la formació va donar pistes ahir de quin podria ser el seu vot en el debat d’investidura. Conscients que seran decisius en el post 27-S, es mantenen ambigus, però insinuen que o bé s’abstindran o bé votaran a favor d’un altre candidat de Junts pel Sí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No fallarem ni farem descarrilar el procés, però no investirem Artur Mas, que no és l’únic candidat que existeix, com a president”, va avisar l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, que va recordar que el pacte perquè Mas sigui el candidat a la presidència és entre CDC i ERC, i no amb la CUP. Qui va reblar el clau va ser la número dos, Anna Gabriel, que en un acte a Gràcia va llançar un “avís per a navegants”. “No parlarem de noms, parlarem de país: que no intentin fer veure que no donar suport a un nom és no donar suport al procés”, va afirmar. De fet, va traslladar tota la pressió a Junts pel Sí: “Els demanem si hi seran en el moment clau. De nosaltres no en pot dubtar ningú”. El candidat de la CUP, Antonio Baños, ja havia dit a Catalunya Ràdio que faran costat “a mort” a un govern de concentració si és “plural, ampli i de consens”.

Els cupaires van insistir a reivindicar-se com els únics garants de la justícia social i del procés, i van denunciar que Junts pel Sí només es fixa en la independència i Catalunya Sí que es Pot només en la lluita antiretallades, obviant el procés.

stats