Política 25/02/2014

Coscubiela demana a Rajoy que "marxi" per haver mentit els espanyols sobre Catalunya

El portaveu d'ICV-EUiA demana al president espanyol que abandoni "l'immobilisme"

Acn
1 min
Joan Coscubiela, aquest dimarts al Congrés / ACN

MadridEl portaveu d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha demanat aquest dimarts al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "marxi" per haver mentit la ciutadania espanyola sobre Catalunya. "Vostè sap que la proposta del Parlament és per convocar un referèndum consultiu i que, en cap cas, nega la veu a la ciutadania espanyola", ha assegurat Coscubiela. És per això que el portaveu d'ICV-EUiA s'ha dirigit al president espanyol per dir-li que "o no sap llegir aquesta proposta o menteix més que Pinotxo", i li ha demanat que "abandoni l'immobilisme" perquè, al seu parer, "l'única cosa que no es pot fer és no fer-hi res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Conscubiela ha fet aquestes manifestacions durant una breu intervenció de poc més de sis minuts en el torn de l'Esquerra Plural del Debat de Política General al Congrés dels Diputats. El portaveu d'ICV-EUiA ha lamentat que Rajoy "tingui por de la democràcia i de la participació ciutadana" i, per això, ha insistit que "no pot continuar com a president". Finalment, ha demanat al cap de l'executiu espanyol que "doni una oportunitat al diàleg i que cedeixi el pas a la democràcia".

El portaveu d'ICV ha criticat també la reforma laboral impulsada pel ministeri tot assegurant que "ha precaritzat l'ocupació i ha incentivat la temporalitat", i ha afegit que també que "ha precaritzat la vida de les persones". Segons Coscubiela, el resultat de tot plegat "és més desigualtat i més pobresa". També ha demanat "girs dràstics en política econòmica", un canvi en el mode productiu i ha acabat titllant els populars d'"autèntics saquejadors" i assegura que no tenen autoritat moral ni política.

stats