Política 29/01/2015

La defensa de Pujol demanarà a la jutge recordar a les parts la prohibició de filtrar declaracions

Al·lega que el marc jurídic vigent impedeix fer publicitat d'aquestes declaracions

Europa Press
2 min
PENDENT DE TORNAR AL PARLAMENT PER EXPLICAR-SE  Jordi Pujol haurà de tornar el 23 de febrer al Parlament en el marc de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal que presideix David Fernàndez, de la CUP. El 27 de gener ell i la seva família més directa passaran pel jutjat per declarar sobre els comptes a Andorra d’uns diners que no figuraven al testament del pare i que podrien ser fruit de comissions.

BarcelonaLa defensa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol presentarà a la jutge un escrit en què li demanarà recordar a les parts la prohibició de filtrar als mitjans de comunicació les declaracions judicials en fase d'instrucció, després de publicar-se el vídeo del seu recent interrogatori a porta tancada en seu judicial.

Fonts de la defensa han explicat a Europa Press que la intenció del lletrat Cristóbal Martell no és presentar una denúncia dels fets, sinó que la titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, avisi les parts –Fiscalia, acusació popular, acusació particular i defensa– que el marc jurídic vigent impedeix fer publicitat d'aquestes declaracions.

L'expresident va declarar dimarts davant de la jutge durant una mica més de dues hores sobre els fons ocultats a l'estranger sense regularitzar més de 30 anys, per la qual cosa també van comparèixer la seva dona, Marta Ferrusola –que no va voler declarar davant de la jutge– i tres dels set fills del matrimoni –Pere, Marta i Mireia–; els cinc, com a imputats per presumpte delicte fiscal i blanqueig de capitals.

En la seva declaració, l'expresident va dir que no va revelar abans l'existència d'aquests fons "per por" a la repercussió que podria tenir, i va defensar que la fortuna no prové de corrupció ni del blanqueig dels diners. Va assegurar, a més, que un manuscrit del seu pare, Florenci Pujol, expressa la voluntat de deixar el seu llegat a Marta Ferrusola i als fills, tot i que no va lliurar tal escrit a la jutge: "No tinc (aquestes notes) però la meva dona les té", va defensar l'expresident; però la seva dona tampoc les va aportar, i a més es va acollir al seu dret a no declarar.

Pujol va afegir que desitjava que aquests diners no servissin per especular ni per fer negoci en general, sinó que "eren, per dir-ho així, com una guardiola".

stats