Política 27/04/2017

El TSJC manté les dates de declaració de Forcadell i Simó tot i les peticions de les defenses

El tribunal valorarà si ajorna la citació de Joan Josep Lluís Corominas i Ramona Barrufet (12 de maig) i de Joan Josep Nuet (23 de maig)

Ara
1 min
Carme Forcadell ahir al Parlament al costat de dos dels altres quatre membres de la mesa advertits pel TC, Lluís Corominas i Ramona Barrufet.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició d'ajornar les declaracions de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la membre de la mesa Anna Simó (previstes per al dia 8 de maig), tal com havia demanat la defensa aquest mateix dijous. El tribunal sí que valorarà, en canvi, si canvia els dies que va citar els també membres de l'òrgan rector de la cambra catalana Lluís Corominas i Ramona Barrufet (12 de maig) i Joan Josep Nuet (23 de maig).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els advocats dels querellats havien basat les seves peticions al TSJC en "qüestions i incompatibilitats d'agenda" i demanaven garantir "un període suficient per preparar la defensa", tal com contempla, han apuntat, el Tribunal Europeu dels Drets Humans. La magistrada Maria Eugènia Alegret va citar Forcadell i Simó el proper 8 de maig, per tant, justificaven que "només hi ha 7 dies hàbils" entre la notificació i la data prevista.

En el cas de Corominas i Barrufet, la citació és per al dia 12 de maig. El mateix dia que Alegret va notificar la citació als quatre querellats també va comunicar al secretari tercer de la mesa, Joan Josep Nuet, la seva inclusió a la causa i la querella de la fiscalia. La justícia investiga els quatre membres de la mesa, i ara també Nuet, per haver tirat endavant la votació de la resolució del referèndum al Parlament, tot i l'advertiment del Tribunal Constitucional (TC). L'objectiu és saber si els membres de la mesa querellats van desobeir el TC i van prevaricar durant la votació de la resolució parlamentària.

stats